opc_loader

Salade watermeloen met Dodoni feta

Salade watermeloen met Dodoni feta

Salade watermeloen met Dodoni feta

Een heerlijke verfrissende, zomerse salade. De combinatie van basilicum, het zoet van de watermeloen en het pittige van de feta / olijven maken deze salade heerlijk.

Maaltijd salade voor circa 3 personen of bijgerecht voor circa 5 personen. Te serveren bij een hoofdgerecht of als maaltijdsalade met bijvoorbeeld geroosterd brood.

Benodigd:

  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie Extra Vierge
  • 1 komkommer (in de lengte gehalveerd en in plakjes)
  • 1 rode ui (in halve ringen, flinterdun gesneden)
  • 2 blikjes tonijn (Don Gastronom)
  • 1 plak Dodoni feta in kleine blokjes
  • verse basilicum (fijngescheurd, maar houd 1 mooi gedeelte over voor de garnering)
  • ½ watermeloen, in kleine stukjes
  • 2-3 eetlepels Kalamata olijven (zonder pit)
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • vermeng de azijn met de gesneden rode ui en de gesneden komkommer en zet apart
  • laat de tonijn uitlekken
  • Vermeng tonijn, olijfolie, Dodoni feta, basilicum, watermeloen, en olijven
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer met een mooi stuk basilicum
  • Serveer de salade in een grote schaal of per persoon op een bordje
Terug