Salade watermeloen met Dodoni feta
Salade watermeloen met Dodoni feta
Een heerlijke verfrissende, zomerse salade. De combinatie van basilicum, het zoet van de watermeloen en het pittige van de feta / olijven maken deze salade heerlijk.
Maaltijd salade voor circa 3 personen of bijgerecht voor circa 5 personen. Te serveren bij een hoofdgerecht of als maaltijdsalade met bijvoorbeeld geroosterd brood.
Benodigd:
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie Extra Vierge
- 1 komkommer (in de lengte gehalveerd en in plakjes)
- 1 rode ui (in halve ringen, flinterdun gesneden)
- 2 blikjes tonijn (Don Gastronom)
- 1 plak Dodoni feta in kleine blokjes
- verse basilicum (fijngescheurd, maar houd 1 mooi gedeelte over voor de garnering)
- ½ watermeloen, in kleine stukjes
- 2-3 eetlepels Kalamata olijven (zonder pit)
- peper en zout
Bereidingswijze:
- vermeng de azijn met de gesneden rode ui en de gesneden komkommer en zet apart
- laat de tonijn uitlekken
- Vermeng tonijn, olijfolie, Dodoni feta, basilicum, watermeloen, en olijven
- Breng op smaak met peper en zout
- Garneer met een mooi stuk basilicum
- Serveer de salade in een grote schaal of per persoon op een bordje