opc_loader

Gatsios Tsipouro

beschrijving

Gatsios Distillery is opgericht door Thanassis Gatsios, die in Instanboelkennis heeft gemaakt met de aromatische wereld van kruiden en met de geheimen van traditionele distillatie. In de regio Epirus sticht Gatsiosde eerste eigen distilleerderij in het jaar 1878. Al snel wordt de kwaliteitvan de producten algemeen erkend. In binnen- en buitenlandontvangen de distillaten van Gatsios vele prijzen. In 2007 verwerft Gatsios Distillery Ltd. zijn eigen faciliteiten aan de oever van de rivier de Arachthos. Tegenwoordig gaat de vierde generatie van de Gatsios-familie met dezelfde toewijding verder op de lange weg van het produceren van traditionele ouzo en andere destillaten.

“Tsipouro” is een product gemaakt door middel van meerdere destillaties en zonder toevoeging van anijs. De basis is de Muscat de Hamburg druif, waarvan de droesem gebruikt wordt voor het destilleren. De Tsipouro van Gatsios ontving onlangs nog 87 van de 100 punten van de Blind Tasting awards. Deze Tsipouro staat bekent als één van de beste van regio.

De Tsiouro van Gatsios heeft een alcoholpercentage van 40%
 

ter inspiratie